duminică, 15 aprilie 2012

Coșuleț cu flori

A treia Provocare Verde este realizarea unui coșuleț cu flori din materiale reciclate. Coșulețul meu este făcut din fâșii de ziare pe care am lipit pânză, pentru a nu se deforma. După ce am făcut buza coșului și toarta am înfipt într-o bucată de polistiren bețe de frigărui, pe care le-am racordat la partea superioară. Apoi am împletit printre bețe fâșiile de ziar întărite pregătite anterior. La sfârșit am pictat totul cu vopsea acrilică. În interiorul coşuleţului am mai pus o bucată de polistiren, pentru a aranja trandafiraşii făcuţi din hârtie creponată. Spaţiile libere le-am umplut cu floricele albe făcute din șervețel (prinse cu sârmuliță de scobitori) și cu frunze decupate dintr-un carton (o reclamă găsită prin cutia poștală). La final am decupat dintr-un carton imprimat un fluturaș în ton cu florile. Forma coșului nu e perfectă pentru că nu l-am modelat după altceva, dar ăsta e farmecul lucrului de mână.



sâmbătă, 14 aprilie 2012

Decorație de Paște

Decorația pentru concursul Kadiei este o mini-grădină sădită într-un coșuleț de carton. Floricelele le-am făcut din hârtie creponată, iar iepurașul l-am realizat din fetru. Alte materiale folosite au fost: polistiren, scobitori, bețe frigărui, paie, orez, culori acrilice, pânză și lipici. Sper să vă placă!

miercuri, 4 aprilie 2012

Săculeți brodați

Am făcut o mini-colecție de săculeți brodați manual cu motive inspirate din cusăturile tradiționale românești. Modelele sunt creație proprie. Săculeții mari au aproximativ 10/13 cm, iar cel mic are 5/10 cm




Săculeț lavandă

Brodat manual în cruciuliță cu fire DMC și umplut cu flori de lavandă. Dimensiuni aprox. 10/5 cm.